Парламентарната група на „Български демократичен център” е готова да предложи имена за министерски постове във всяка една област. Това стана ясно след проведените консултации с президента Росен Плевнелиев в понеделник.

Към момента обаче депутатите от формацията не знаят как ще гласуват за един бъдещ кабинет, тъй като не са запознати с приоритетите му. „Все още чакаме покана или изпращане на тези приоритети”, заяви председателят на ПГ Светлин Танчев.

По думите му от БДЦ държат изключително много на икономиката, повишаването на работни места, реформите в здравеопазването и съдебната система и други. „Най-належащият приоритет е бюджетът, който сравнително бързо трябва да бъде приет, ако не искаме държавата да е на ръба на банкрута", допълни Танчев.

По време на консултациите президентът е поел ангажимент, че ще окуражава и останалите политически формации да търсят по-широк диалог.

На въпрос дали от ГЕРБ търсят подкрепата на БДЦ, Танчев отвърна: "Водим някакви разговори, но все още не е така, както ние искаме да бъде - да седнем на масата, да кажат приоритети и да търсим общото".

Според него става дума за разговори на председателски съвет. "Нищо друго. Не виждаме към момента ГЕРБ с някой да са седнали и да са се разбрали. Всички го чакаме", завърши той.