Настоящото правителство не съдържа нито воля за реформи, нито експертен потенциал. Вместо реформи ни се предлагат фантасмагории. Това заяви в предаването „Лице в лице” лидерът на България без цензура Николай Бареков.

„Тези хора спечелиха изборите с обещание за реформи”, подчерта той и заяви, че момента не се предлагат никакви реформи. Дори бюджетът за следващата година доказва, че това е така. „Този бюджет няма никаква разлика с бюджета на Орешарски”, заяви той и допълни, че ако има някакви различия те са с между 6 и 10 млн. лв.

„Това е най-слабото и неекспертно правителство за целия преход, с някои изключения”, коментира евродепутатът, като допълни, че то разчита и на купени депутати, връщайки се на болната си тема за независимият депутат Ана Баракова, която напусна партията му още преди да положи клетва като народен представител.

Николай Бареков заяви, че кабинетът не съдържа нито воля за реформи, нито експертен потенциал. „Мога да дам толеранс на Лудогорец, но не и на Витоша Бистрица”, каза той, имайки предвид футболния отбор, в който е картотекиран Бойко Борисов. И допълни, че в правителството премирът бил „с десет куци пилета на терена”.

Евродепутатът даде за пример министъра на здравеопазването Петър Москов, когото много започвал да харесва заради „комсомолския плам в очите му”. По думите му вместо да гарантира реформи в здравеопазването, министърът решил да прави промени „като изключи циганите и пияниците”. Той критикува и липсата на предложения за реформа в съдебната система.

„Няма кой да бъде в опозиция в момента”, подчерта Бареков, като заяви, че тежката задача се пада на неговата партия, защото БСП и ДПС нямат право да бъдат в опозиция в момента заради свършеното по времето на Пламен Орешарски.

Според него в момента държавата е една бутафория – „държава, в която убиват свидетели, ксенофобските скандали са всеки ден, откраднати са веществени доказателства, блъскат съдии, докато тичат сутрин”. „Някой трябва да плати цената и това ще бъде българският народ, който ще изкара тази зима в глад, мизерия и нищета”, допълни той.

Бившият водещ каза, че завижда на журналистите в момента, защото той вече бил политик, при това европейски, а в Европа скандали нямало. На журналистите от друга страна „сервират по два скандала на ден”.

Гледайте целия разговор във видеото!