„Не можем да си изпълним обещанията за никакви реформи, защото и аз, и Красимир, и Радан в момента сме жалки, защото единия има 3, другия има 6, а третия има 7 депутати, а Борисов има 84,” обяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков в предаването „Тази сутрин”, след като оттегли подкрепата си от парламентарната група, наречена „Български демократичен център”.

„Част от ПГ на т.нар „Демократичен център” сме ние. Без нас няма група. Ние направихме предизборна коалиция с партия ЛИДЕР на Христо Ковачки, като дадохме нашето име. В момента, в който влязохме в парламента, тази коалиция се разпадна”, посочи Бареков в опит да обясни сложните отношения с партньорите си, заради което практически лидерът на „България без цензура” се отказа от „България без цензура”.

„ББЦ е лидерска партия, за добро или за лошо. Без Николай Бареков няма „България без цензура”, заяви още той, но не пропусна да изтъкне, че е лидер само на част от депутатите в парламентарната група и не е съгласен с позициите на останалите, които настояли да гласуват в подкрепа на премиера Бойко Борисов, но против правителството при съставянето на втория кабинет на ГЕРБ. Петима са хората на Ковачки, двама земеделци, един независим и шестима са от ББЦ, уточни той

„Тази ПГ не е нито на Бареков, нито на Ковачки. Тия хора, които влязоха с моя лик и моите тениски, знаят, че хората не са гласували за Цветанов. А на другия ден какво писаха вестниците – Бареков подкрепи Цветанов”, продължи възмутен бившият журналист и млад политик.

„Като евродепутат аз съм изключително високопоставен в Европейския парламент. Аз съм член на ръководството на консерваторите, включително сега ще бъда представител на третата по големина група на Енергийния форум в Анкара, където ще бъдат всички премиери и президенти от целия свят, за да решим проблема с „Южен поток”. Член съм на комисията по енергетика и екология – две от най-важните комисии в Европейския парламент. Лидер съм на единствената опозиционна партия в парламента”, каза все пак Николай Бареков.