Българската политика не изглежда никак добре, гледана отстрани, а Делян Пеевски е демонизиран, защото не е политика политическите партии да се занимават с него. Тези изводи направи пред bTV екслидерът на ДСБ Иван Костов, който категорично заяви, че е приключил с политиката.

Костов в момента е директор на лаборатория „Управление на рисковете” към Нов български университет. Той заяви, че е ангажиран с нов проект и Народното събрание не му липсва.

„Аз съм създал много неща в тази страна. Защо да не направя и една лаборатория, която да почива на академични принципи? Този проект за лабораторията има големи амбиции. В доклада за доверието в политическите институции ние имаме такава задача – да определим т.нар. рисков критерий или допустимото ниво на риск, на спад на доверието, примерно в Народното събрание”, поясни Костов.

Макар да го правеше неохотно, бившият „син” лидер коментира и някои от актуалните политически теми в страната. Според него влизането на бежанци не е контролирано и в това се състои най-големият риск. Освен това става дума за нелегални имигранти, които не са бежанци, защото голяма част от тях още не са получили такъв статут.

Иван Костов посъветва Реформаторския блок ясно да дефинира отношението си към ГЕРБ и да загърби персоналните атаки срещу определени политически фигури.