Българите имат песимистични очаквания за близкото бъдеще и поставиха оценка „Среден 3” за работата на кабинета „Борисов 2.0”, сочи изследване на агенция „Медиана”.

Оценка „Среден 3” дават българите на кабинета за първите сто дни от неговото управление. Но въпреки това се оказва че хората не искат промяна на статуквото.

55% от анкетираните смятат, че няма нужда от предсрочни избори, а едва 17 на сто казват, че е нужно да има нов вот за парламент.

Оставаме песимисти за близкото бъдеще. Изследването на „Медиана” сочи, че влошаване на ситуацията в страната през следващата година очакват 44% от сънародниците ни. Едва 12 на сто са оптимисти, че нещо у нас ще се промени към по-добро.

Снимка: bTV

Според социологическата агенция ГЕРБ остава първа политическа сила, следвана от БСП и ДПС. След това съответно се нареждат ПФ, „Атака”, Реформаторите и АБВ. Процентът на негласуващи е близо 34 на сто.

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева продължава да държи лидерската позиция в класацията за личния рейтинг на политиците. Тя е харесвана от половината от анкетираните. На второ място е кметът на София - Йорданка Фандъкова.

Снимка: bTV

Едва четвърти е премиерът Бойко Борисов, а президентът Росен Плевнелиев е шести, и е точно толкова харесван, колкото здравният министър Петър Москов.

Призът за най-малко харесван политик грабва лидерът на ББЦ и евродепутат - Николай Бареков. Рейтингът му катастрофално се е сринал с 14%.