България няма нищо общо с попадналото българско оръжие в Сирия
Това, че е произведено у нас не значи, че е било доставено пак от нас
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 3
    5
Румен Петков
Снимка: Ладислав Цветков

България няма нищо общо с попадналото българско оръжие в Сирия, зави Румен Петков. Той беше категоричен, че няма как да сме пряк доставчик на боеприпасите, тъй като има процедура, която гарантира пълен контрол на институциите.

Според него правителството е трябвало да се намеси навреме, за да изчисти името на страната. България е можело да изиска международно разследване къде точно са доставени оръжията и после как са попаднали в Сирия.

По думите му оръжейния бизнес у нас е във възход и наистина търгуваме с арабски страни.

Скандалът с БГ ракетите в Сирия – руско активно мероприятиеКаква е целта - политическа или чисто търговска?

Ако Русия са намерили в Сирия наше оръжие, което се ползва срещу държавите, които водят война с „Ислямска държава” е нормално да има реакция. Но тя не е срещу България. 

Оттеглянето си от АБВ Петков обясни като част от воля за промяна в политиката и даване на път на младите. Той беше категоричен, че заедно с Ивайло Калфин и Георги Първанов ще продължат да подкрепят АБВ и ще дадат мнението си за нов председател на партията.

Георги Първанов се оттегля от лидерския пост в АБВ, но не и от политиката (ВИДЕО)Ивайло Калфин и Румен Петков също ще се оттеглят. Това ще стане на 15 януари

По думите му обединение в лявото няма как да включва БСП.

  • 3
    5
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре