Избрахме Атанас Мерджанов за нов председател на парламентарната група на Коалиция за България и нови заместник-председатели. Това каза пред журналисти депутатът от социалистите Таско Ерменков, цитиран от БГНЕС.

Новите заместник-председатели на ПГ са Петър Кънев, Филип Попов, Захари Георгиев и Марияна Георгиева. Ерменков отрече да има криза в БСП, като нарече това твърдение "пресилено": „Имаме съвсем нормални взаимоотношения, не съм видял някой да се кара с някой, да има скандали, за да сме изпаднали в криза”.

Той коментира и решението на лидера на БСП да стане евродепутат с това, че видимо е имало достатъчно силен натиск от страна на ръководството на ПЕС, за да участва като председател на ПЕС във всички разговори.

„Това е напълно естествено, когато в Европейския парламент назряват събития, които може би ще доведат до широка коалиция при управлението на Европа, е много важно председателят на една от парламентарно представените в ЕП партии, каквато е ПЕС да бъде там и да ръководи тази дейност”, заяви Ерменков.

Според него тогава, когато Сергей Станишев е казвал, че няма да става евродепутат е било в ситуация, когато се е очаквало ПЕС да има значително мнозинство в ЕП.