Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков е камъчето в обувките на премиера Бойко Борисов на тези избори. Това каза Атанас Атанасов от ДСБ в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Той коментира и заканата на премиера Бойко Борисов да преформатира управляващата коалиция.

„Да преформатира! Кого плаши той с тази работа? С кого ще управлява? С ДПС? Той и днес управлява с тях. Хайде да не ни баламосва с тези неща и да не се прави на голям герой, да се показва колко е ербап”, призова Атанасов.

По думите му скандалът от миналата седмица е едномесечната парламентарна ваканция.

„Редовният ход на Борисов е да пробва дали някакъв номер ще мине и ако се надигне вълна и не минава, след това излиза целият в в бяло. Сега пак е целият в бяло. Извика министрите на Блока, наби им канчетата. Какво са му виновни министрите, като те не са в НС?”, коментира Атанасов.

По думите му Борисов има „дар божи на народен артист”, когато му е необходимо да играе зъл или добър. Миналата седмица той видя пропастта, към която са тръгнали с тази фамозна парламентарна ваканция, три дни умува и накрая дойде да спаси парламентарната си група.

Атанасов призова министрите на РБ да си правят сметка къде застават.

„Тези министри се превърнаха в наемници и по този начин заложници на Блока, през които Борисов се опитва да ни шантажира, само че не успява и всичко се струпва върху техните глави. В крайна сметка те да си носят последствията”, коментира Атанасов.

Снимка: Ладислав Цветков

Петър Москов е министър на Бойко Борисов от декември месец миналата година, когато отказа да последва решението на партията и избра да бъде министър на Борисов, изтъкна той.

„Той избра да бъде при Бойко Борисов в това правителство, да си стои там”, посочи Атанасов.

Москов като е член на РБ и министър на РБ какво е направил да подкрепи кандидатурата на Трайков или това, което прави е да изпълнява задачите на Борисов  против кандидатурата на Трайков. Това ли прави?”, попита Атанасов.

От година ДСБ и РБ не е едно  и също нещо, каза още той.