"Атака" отказва да участва в консултации за избиране на дата за парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Още преди седмици посочихме най-подходящата дата за предсрочния вот - 27 юли, но очевидно ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ са се договорили за друго и умишлено бавят изборите. Причината е да имат тези партии достатъчно време да организират отново купуване на гласове и корпоративен вот", се казва в съобщение от партията на Волен Сидеров.

Оттам допълват още, че в момента президентската институция се използва от Росен Плевнелиев за ПР акции. "Атака" няма да бъде част от това, а и нямаме сключен договор за ПР услуги с президентството", посочват националистите, които в петък, поради визита в Русия, пропуснаха консултациите в НС за насрочване на дата за предсрочния вот.

От партията на Сидеров правят заключението, че "днес стана известно и, че ГЕРБ, БСП, ДСП и ББЦ са си направили задкулисните договорки за бъдещ общ кабинет". От "Атака" категорично отказвали да участват в подобен род безскрупулни сделки.