Нормално е Реформаторският блок да има свой кандидат за президент, идеята за вътрешни избори с ГЕРБ ми се струва екзотична. Това обяви депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев в предаването „Лице в лице”.

Нали нямате съмнения, че кандидат ще е този, който посочи г-н Борисов, коментира още реформаторът. По думите му подобно поведение ще направи РБ „пристроечна група” към ГЕРБ. Ние сме суверенен субект, който трябва да се явява на избори, коментира още Тренчев. Той призна, че вземането на решение в РБ е един от проблемите на блока.

Относно отнемането на депутатските имунитети на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, Тренчев обяви, че е гласувал за снемането на имунитетите заради чувството за безнаказаност и цинизма на тези народни представители, обяви младият депутат. Проблемът с депутатския имунитет е само с някои индивиди, смята реформаторът.

Според Тренчев всичко по казуса „КТБ” трябва да бъде публично оповестено, за да се върне доверието на хората към финансовите институции. Той е оптимист, че наетата за разследване международна фирма ще помогне да се върнат голяма част от загубените пари.