Разминаването с 90 хил. лв. в отчета на Реформаторския блок е счетоводна грешка, не става въпрос за злоупотреби. Това обяви в предаването „Лице в лице” Антони Тренчев от Реформаторския блок, член на партията на Меглена Кунева Движение „България на гражданите” (ДБГ).

Заради това разминаване с сметките на РБ зам.-председателят на АБВ Румен Петков нападна реформаторите и обяви, че прокуратурата трябва да разследва отчетите им. Това са приеми от миналия век, коментира Тренчев.

По думите му от АБВ са гласували срещу антикорупционния закон на Кунева, защото се страхуват от него. Депутатът от РБ намекна, че именно хора от партията на Георги Първанов укриват имуществото си.

Твърденията на бившия министър на образованието проф. Тодор Танев, че Кунева е искала министерство, защото не е имала такова и за интриги от страна на нейната партия срещу Танев младият депутат определи като слухове. Атаките срещу Танев винаги са били срещу негови политики.

По думите на Тренчев Радан Кънев е излязъл в опозиция, защото е искал да е едноличен лидер на Реформаторския блок, но това не се е случило.

Антони Тренчев прогнозира провал на навия проект на Кънев. Няма кой да тръгне след него, защото има разминаване между говорене и действия, смята депутатът на Кунева.

За твърдението на Гроздан Караджов, че Блокът се е разделил на властолюбци и опозиционери, той каза, че това изказване на му прави чест на Караджов.