Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството
Волен Сидеров ще е човекът, който ще събори кабинета на Бойко Борисов, заяви зам.-председателят на левицата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 5
    5
Антон кутев
Снимка: btvnovinite.bg

Правителство не се сваля отвън, а отвътре и за мен върви процес по самосваляне на кабинета. Това посочи зам.-председателят на БСП Антон Кутев в студиото на „Тази събота”. Той посочи, че управляващите вървят от един гаф към друг, а Волен Сидеров е човекът, който ще събори правителството.

Вътрешни сили в ГЕРБ и управлението доведоха от оставката на Теменужка Петкова -  борба за власт, не съображения по сделката, смята Кутев.

Оставката на Теменужка Петкова – номер 2 в кабинета „Борисов – 3”Столът на министъра на енергетиката е сред най-горещите в изпълнителната власт

„Дали е кума не ме интересува, проблем е кой управлява електропреносната мрежа. Това не бива да е частна фирма, която очевидно няма капацитета и финансите да го прави. Верният ход беше да стане държавно, да се изкупи ерп-то. Те са по определение отговорност на обществото”, коментира червеният депутат сътресенията в кабинета преди дени продажбата на ЧЕЗ.

Според него от приватизация не се печели, а държавата трябва да се върне в управлението на ключови сектори. „Не разбрах какво спечелихме при хиляди предприятия, които се приватизираха и се продадоха на скрап. Държавата трябва да се върне не само в енергетиката, в много сектори - инфраструктура ВиК”, уточни той.

Нямам претенции към личността на министъра на енергетиката, а към това какво ще свърши, отговори Кутев на въпрос каква кандидатура за министър биха подкрепили. Според него трябва да се заложи на атомна енергия и ерп-тата да станат държавни.

БСП смятат да дадат отстраняването на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента на Конституционния съд и  са сигурни, е той ще бъде върнат на поста си.

Мнозинството отстрани от поста зам.-председателя на НС Валери Жаблянов (ОБЗОР)Оставката му беше приета със 110 гласа „за”

„Той беше свален незаконно. Ще сезираме Конституционния съд за това и смятаме, че ще бъде възстановен и то след няколко месеца”, посочи Кутев и уточни, че заради това нямат намерение да излъчват нов човек за поста.

  • 5
    5
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре