Добре е да има повече кандидати за управител на БНБ. Не е хубаво състезанието да е с един кон. Това заяви в „Лице в лице” депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро, като тази позиция беше подкрепена и от Антон Кутев от БСП.

ГЕРБ са хората, които вземат един човек и го водят за ръчичка по стаите като мечка на синджир. Ако не искат да има ясна процедура, да излезе Борисов и да каже, че това е човекът, който ще бъде назначен, а да не се опитват да ни го пробутат все едно е кандидат и на останалите партньори в управляващата коалиция, заяви Димитрова.

Кутев от своя страна каза, че в закона ясно се казва, че изборът за управител на БНБ трябва да бъде направен в парламента и трябва да има законов механизъм, по който да стане това.

„От този човек ще зависи живота на всеки един българин в следващите години. Трябва да има ясни ангажименти как ще действа управителят на БНБ оттук нататък”, заяви той. По думите му новият шеф на централната банка трябва да направи ревизия на предишното управление БНБ.

„Каквото и да се е случило в КТБ, отговорен за това е управителят на БНБ. Иван Искров трябва да понесе своята отговорност за това, че е „настъпил мотиката”, отбеляза и говорителят на БДЦ Любен Дилов-син. Според него поведението на сегашния управител на централната банка е „върхът на безобразието”.

Гледайте целия разговор във видеото: