Нажежен спор с множество напускания на добрия тон, сочене с пръст, говорене на „Бе” и размяна на обвинения кой е бил в по-голяма степен част от предишното управление – в това се превърна дебата между Ангел Джамбазки (ВМРО) и ген.Атанас Атанасов („Нова република”) в студиото на „Тази събота”.

Националистът обвини bTV, че представя „превратно” случаите в Елин Пелин и Белене: „Тези два извадени случая, за да се покаже колко сме лоши, не показват основата на проблема”. По думите му в сиропиталището в Доганово се водят младежи без документи, за които се твърди, че са непълнолетни, а в София положението в района на Лъвов мост не се подобрява.

„Внушението е нередно – проблем има с нелегалните имигранти, няма с тези семейства, но заради нелегалните имигранти има нагласи”, обясни евродепутатът, влязъл в ЕП в периода, когато ВМРО си партнираше с партията на Николай Бареков.

Джамбазки защити действията на замесените в двата скандала политици от ВМРО, докато ген. Атанасов обвини партията, че експлоатира страховете на хората. Бившият депутат от РБ/ДСБ подчерта, че реалният проблем, заради който не се свикват шумни протести, е тежката корупция в институциите, като транзитът на мигранти в един момент е станал „държавна политика”.

Двамата в крайна сметка се скараха коя партия е по-виновна за настоящото положение – тази, която е излязла от управляващата коалиция, но не е оттеглила всичките си назначения от държавния апарат или тази, която до последно е подкрепяла в парламента решенията на намиращите се на власт.

За какво в крайна сметка двамата се съгласиха – вижте във видеото!