Андрей Райчев: Главчев направи така, че Марешки да стане началник на Борисов
По думите му по-добре е Борисов да има колега, който да бъде много активен и опозиционно страшен, отколкото БСП и ДПС да излязат от парламента
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Андрей Райчев
Снимка: Ладислав Цветков

„Димитър Главчев направи така, че Веселин Марешки да стане шеф на Бойко Борисов”, смята социологът Андрей Райчев по повод последните политически скандали около оставката на председателя на парламента.

Припомняме, че миналата седмица Главчев подаде оставка като шеф на Народно събрание след скандал с опозицията. Той изгони от зала лидера на БСП Корнелия Нинова, поради което левицата взе решение да бойкотира заседанията докато Главчев не подаде оставка.

Без дебати Димитър Главчев напусна председателското място в НС (ОБЗОР)Новият пръв сред равни вече е Цвета Караянчева, досегашният заместник на Главчев

„Главчев извърши нещо без да съзнава. Първо е европейската реакция – няма парламент без опозиция. Второто, ако сте на мястото на Борисов, какво предпочитате – Нинова като колега или Марешки като началник? Защото Главчев постави Борисов пред този избор”, смята Райчев.

По думите му по-добре е Борисов да има колега, който да бъде много активен и опозиционно страшен, отколкото БСП и ДПС да излязат от парламента и така Марешки да взима решение дали да заседава парламента или не.

„Тук беше застрашено самото провеждане на заседанията. Те наистина бяха тръгнали да правят Марешки началник. Това Главчев му го сервира на своя премиер една сутрин – естествено, че ще го изгони”, допълни още Райчев.

„Борисов разви една техника, за която може само да му завиждат – знае как да прави заден без да губи електорат”, коментира още Райчев.

Цвета Караянчева е новият председател на Народното събраниеТя сменя на поста Димитър Главчев

По думите му изборът на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание е странен. „Този пост е трудно място и не толкова защото трябва да си много умен или културен, но защото там се иска да те уважава опозицията. Тя е драка, тя е боец”, коментира Райчев.

Според него този скандал е дошъл в много неподходящ момент за правителството на Борисов, точно когато у нас политическата ситуация трябва да бъде спокойна преди европейското председателство.

„Борисов не можа да постигне мир между опозиция и управляващи за по време на председателството. Опозицията няма да му осигури тези шест месеца тишина”, категоричен е Райчев.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре