Почетният знак за лидерство „Стефан Стамболов” ще бъде връчен на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предаде БГНЕС. Такъв ще получат и художникът Светлин Русев, и кметът на Бургас Димитър Николов.

Доган ще бъде отличен за личен лидерски принос към държавността, Светлин Русев –за личен лидерски принос в духовността. На кмета на община Бургас Димитър Николов знакът ще бъде връчен за личен лидерски принос в местното самоуправление .

Връчването на наградите ще е по време на Десетата научна сесия по проблеми на лидерството, която е на тема: „Качества на личността и лидерски практики”. Форумът ще се проведе на 11 февруари Националния военноисторически музей.

Организатори са Институтът за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към Университета по библиотекознание и информационни технологии, Институтът за изследване на населението и човека към БАН, Националният военно-исторически музей към МО.

Досега с почетния знак „Стефан Стамболов” са отличени президентите Желю Желев и Георги Първанов, патриарсите Максим и Неофит, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йрданка Фандъкова, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, акад. Антон Дончев, проф. Андрей Пантев, вицепрезидентите ген. Ангел Марин и Маргарита Попова, вицепремиерът Ивайло Калфин.

С пленарни доклади в сесията ще участват: вицепрезидентът Маргарита Попова, доц. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека към БАН, и Евгения Ковачева от Университета по библиотекознание и информационни технологии.

За участие в сесията с доклади и научни съобщения са записани над 20 учени и общественици.