Адвокат на „Емко” и Цветан Василев обвинен за контрабандни цигари
Лазар Карадалиев ще отговаря за деяния от преди... 6 години
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Сотир Цацаров, прокуратура
Снимка: Ладислав Цветков

Срещу адвокат на Цветан Василев е повдигнато обвинение за участие в престъпна група, занимаваща се с контрабанда на цигари. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата.

Говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова коментира отворено писмо на адв. Лазар Карадалиев, който представлява и протестиращата заради отнет лиценз оръжейна фирма „Емко”. Адвокатът се оплака, че е обект на репресии.

Румяна Арнаудова посочи, че обвинението е за участие в организирана престъпна група, която се занимава с внос и контрабанда на цигари и е дошло след продължило над година разследване.

ЕМКО получава лиценза си на 6 октомври, ако отстрани нарушениятаЗаради нередности при съхранение на боеприпасите разрешителното за внос и износ на фирмата бе спрян

„Деянията са от 2011 и 2012 г. Има установени множество камиони с цигари без бандерол, които са внесени от Гърция към България. Самият г-н Караделиев, неговото участие в групата се е изразявало основно в посрещане и насочване на камионите, не само като траектория на придвижване на траекторията на страната, но и като място за разтоварване“, заяви говорителят на главния прокурор, цитирана от „Фокус”.

По думите ѝ разследването, независимо, че е от една година, не е достатъчно напреднало: „Има риск, ако разкрием повече, да си попречим. Това, което мога допълнително да кажа, че са повдигнати обвинения на още три лица. Специализираната прокуратура действа по своя план“, подчерта Арнаудова и поясни, че всички лица са с мярка за неотклонение „Подписка“. 

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре