Участието на АБВ в кабинета скоро ще бъде преосмислено. Това обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в студиото на „120 минути”.

„Започнахме много систематично да отбелязвам какво се случва от предизборната ни програма. По някои от темите няма и идея да се започне действие”, коментира министърът за равносметката, направена от партията му.

„Хората очакват от кабинета да върши работа, а не да се обичаме. На за нас е важно да се види какво се случва и какво не”, заяви той и допълни, че темите, по които не се вижда развитие са енергетиката, изборното законодателство, създаването на инвестиционен фонд във високи технологии.

„Скоро ще поставим въпроса пред партньорите”, увери той. По думите на Калфин основната му задача заедно с останалите членове на АБВ в управлението е да си вършат работата и да постигнат това, което са обещали на избирателите си.

По тази причина той не би преглътнал невъзможността да работи по важните за него теми като пенсионната реформа, подпомагането на семействата с деца, почасовото заплащане.

За темата „КТБ” Ивайло Калфин каза, че България е дала най-лошия пример какво не трябва да се прави с една банка. „Трябва да има промени в законодателството”, настоя той и посочи, че чак сега се е създала комисия в парламента. „Този казус бе една от нашите точки, по които искаме да се разплете всичко”, добави вицепремиерът.

Калфин заяви, че няма никакво намерение да се кандидатира за лидер на АБВ на форума през април. „Бих подкрепил кандидатурата на Георги Първанов, защото той е силен лидер”, отбеляза той.

Вижте цялото интервю във видеото: