АБВ, патриоти и реформатори откриха предизборните си кампании
АБВ даде заявка да докаже, че политиката в България има смисъл
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Президентство, сграда
Снимка: Google maps

АБВ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт откриха кампаниите си за президентските избори.

АБВ даде заявка да докаже, че политиката в България има смисъл.

„Искам да докажа и да покажа на всички, че политиката в България има смисъл”, това каза Ивайло Калфин, кандидат за президент на АБВ. Той заяви, че в битката влиза, за да успее и да победи. Настоявам г-жа Цачева да оцени работата на техния президент Росен Плевнелиев, каза още Калфин. По думите му е важно да стане ясно дали ГЕРБ прави поредния опит да се назначи някой, който ще слуша партийния си началник и ще казва, че всичко е прекрасно, или избраният ще промени физиономията на институцията.

Пред пълната зала „България” и Реформаторският блок започна кампанията си за президентските избори. Кандидатът за държавен глава Трайчо Трайков заяви, че не очаква битката да бъде честна, но има силата да бъде свободен.

Реформаторски блок
Снимка: Ладислав Цветков

Трайков подчерта, че не се страхува за себе си и че ще се бори за националните интереси.

Реформаторски блок
Снимка: Ладислав Цветков

В речта си лидерът на ДСБ  Радан Кънев заяви, че “тези избори не са за нас, защото трябва да се избере обединителят на над 7 млн. българи, които живеят в страната и извън нея. Този обединител освен това трябва и да насочи страната в правилната посока на развитие".

Кандидатът за президент на НФСБ, ВМРО и "Атака" Красимир Каракачанов зае позицията, че не тръгва на кампания, а на битка за освобождението на България от набезите.

патриотичен фронт, кампания, красимир каракачанов
Снимка: Пресцентър \"Обединени патриоти\"

Той засегна и опонентите си. „Слушам другите кандидати - още си играят на леви и на десни. Румен Радев още не знае кандидат на лявото ли е или независим. ГЕРБ в последния момент извадиха кандидатура. Продължават да ни говорят за Русия и Америка, не чух един от тях да каже една дума за България”, заяви той.

Левицата откри предизборната си кампания в петък в Пловдив.

пловдив, бсп, румен радев, илияна йотова
Снимка: БГНЕС

В неделя и ГЕРБ ще се включат в надпреварата.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре