АБВ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт откриха кампаниите си за президентските избори.

АБВ даде заявка да докаже, че политиката в България има смисъл.

„Искам да докажа и да покажа на всички, че политиката в България има смисъл”, това каза Ивайло Калфин, кандидат за президент на АБВ. Той заяви, че в битката влиза, за да успее и да победи. Настоявам г-жа Цачева да оцени работата на техния президент Росен Плевнелиев, каза още Калфин. По думите му е важно да стане ясно дали ГЕРБ прави поредния опит да се назначи някой, който ще слуша партийния си началник и ще казва, че всичко е прекрасно, или избраният ще промени физиономията на институцията.

Пред пълната зала „България” и Реформаторският блок започна кампанията си за президентските избори. Кандидатът за държавен глава Трайчо Трайков заяви, че не очаква битката да бъде честна, но има силата да бъде свободен.

Снимка: Ладислав Цветков

Трайков подчерта, че не се страхува за себе си и че ще се бори за националните интереси.

Снимка: Ладислав Цветков

В речта си лидерът на ДСБ  Радан Кънев заяви, че “тези избори не са за нас, защото трябва да се избере обединителят на над 7 млн. българи, които живеят в страната и извън нея. Този обединител освен това трябва и да насочи страната в правилната посока на развитие".

Кандидатът за президент на НФСБ, ВМРО и "Атака" Красимир Каракачанов зае позицията, че не тръгва на кампания, а на битка за освобождението на България от набезите.

Снимка: Пресцентър \"Обединени патриоти\"

Той засегна и опонентите си. „Слушам другите кандидати - още си играят на леви и на десни. Румен Радев още не знае кандидат на лявото ли е или независим. ГЕРБ в последния момент извадиха кандидатура. Продължават да ни говорят за Русия и Америка, не чух един от тях да каже една дума за България”, заяви той.

Левицата откри предизборната си кампания в петък в Пловдив.

Снимка: БГНЕС

В неделя и ГЕРБ ще се включат в надпреварата.