Абсурд с бюджета за догодина: Голяма част от проекта за ДОО не беше подкрепен
Бюджетната комисия не прие заложените общо приходи, разходи и трансфери, с което на практика обезсмисли гласуването на всичко останало
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    3
Менда Стоянова
Снимка: БГНЕС

Бюджетната комисия в парламента не подкрепи голяма част от проектобюджета на Държавното обществено осигуряване за догодина, с което създаде прецедент.

На второ четене комисията не прие заложените общо приходи, разходи и трансфери, с което на практика обезсмисли гласуването на всичко останало, но пък прие поотделно бюджетите на различни фондове, сред които и за пенсиите.

До абсурдната ситуация се стигна с гласовете на депутатите от Патриотичния фронт, „Атака”, БСП и ДПС.

Менда Стоянова: Бюджетът за догодина беше бламиранМинимална пенсия от 300 лева ще развали целия модел на пенсионното осигуряване, каза шефът на бюджетната комисия

Без подкрепа остана предложението жените да получават част от майчинството за първата година, ако се върнат по-рано на работа, както и предложенията за увеличение на минималната пенсия, за преизчисление на по-старите пенсии, увеличението на минималното обезщетение за безработица.

"В момента ние родихме един бюджет, който мога да го характеризирам като "чудовище”. Аз юридически не знам как този бюджет, ако се приеме така и в пленарната зала, би могъл да работи", изтъкна председателят на комисията Менда Стоянова от ГЕРБ.

  • 0
    3
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре