4,3 млн. лв. ще бъдат отпуснати на Бургаско за възстановяване след потопа
Инфраструктурата изцяло ще я възстановим, обеща премиерът Бойко Борисов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    11
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

4,3 млн. лв. лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата в засегнатите от наводнението общини в Бургаско. Парите ще бъдат отпуснати от фонда „Бедствия и аварии”, обяви в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Президентът: С 325 лв. помощ хората не могат да се възстановят след бедствиетоДържавният глава посети пострадалите в Бургаско

Близо 1,2 млн. лв. ще се осигурят за обходен път, който да намали трафика през бургаският комплекс „Меден рудник”, откъдето се преминава за наводнените селища, каза премиерът.

„С кметовете направихме един преглед. Надали гардероби и дивани, които са написали на всички, ще могат да се възстановят, защото няма и такъв инструмент, но инфраструктурата изцяло ще я възстановим”, обеща Борисов.

Бойко Борисов: Имаме кандидат за министър на здравеопазванетоУправляващите ще изчакат гласуването на бюджета, преди да предложат новия член на кабинета

Премиерът съобщи още вчера, че има номинация за поста министър на здравеопазването, но името ще бъде официално оповестено на заседанието на Министерския съвет на 10 ноември – след като бъде гласуван от парламента проектобюджетът за следващата година.

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка в началото на седмицата след разследване на bTV.

  • 2
    11
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре