Появи се първият независим народен представител в новия парламент. От седмица Анна Баракова се укрива заради заплахи от бившия си съпартиец Дяко Дяков, когото измести от второто място в листата на ББЦ в Пловдив.

„През цялото време ме притискат да се откажа от поста. Господин Дяков първо ме търси, за да направим замяна на депутаския пост с друг пост”, казва Баракова.

Дяко Дяков и негови приближени й изпратили заплашителни sms-и. „Става дума за среща с Анна Баракова за разплащане със застъпниците, които работиха за ББЦ в район „Източен", твърди Дяков. „Дежури пред апартамента и пред училището, в което работя, за да подписвам документи. Аз съм в най-ниското ниво в структурата и по никакъв начин не съм обвързана с раздаване и приемане на пари”, контрира Баракова.

Доскоро двамата опоненти твърдяха, че са приятели и между тях няма конфликт. Днес Дяков обмисля да съди Баракова за клевета, а тя го обвинява, че стои зад влизането с взлом в жилището й.

Днес в декларация ББЦ отрече да е упражнявала натиск върху съпартийката си. Баракова обаче събира оферти да се присъедини към парламентарните групи на други партии.

В парламентарната група на "България без цензура" има само един случайно попаднал човек и това е номер 13 от пловдивската листа -Анна Баракова. Това казва лидерът на партията Николай Бареков, цитиран от своя пресцентър. Според него всички останали депутати "са проверени, сигурни хора от ББЦ, от ЛИДЕР и "ЗНС". Той изрази надежда, че Баракова ще се завърне в парламентарната група.