Полицията проверява сигнал за ритната в корема третокласничка от столичното 21-во училище "Христо Ботев".

Потърпевшото дете твърди, че е било ритнато от момче, вероятно в четвърти клас, а родителите са сигнализирали в полицията. Инцидентът е станал на 6 март, предаде репортер на bTV.

Момиче е било прието първо в болница "Лозенец", а след това в "Пирогов", направени са му изследвания и не е на училище в момента.

Снимка: bTV

Около инцидента обаче има много въпросителни – никой не е видял той да се случва, както се твърди – в коридора, макар да са прегледани и записите от видеокамерите в училището. Не е установено и момчето, изритало момичето.

„Прегледахме записи, за да установим къде и кога се е случило, но не успяхме да намерим момент, в който има съприкосновение между пострадалото момиче с друго дете”, обясни пред bTV директорът на училището Мая Ангелова.

„Ние не идентифицирахме нападател след разговора ни с децата”, допълни тя.

По думите ѝ видеонаблюдение има там, където се намират класните стаи на трети и четвърти клас, а от страната, където се намира тоалетната, няма камери, но там е охранителят на училището, който обаче също не е видял инцидент.

Третокласничката не е разпознала нападателя си. Родителите й твърдят, че е загубила памет, тъй като е паднала след удара и едва след няколко дни е започнала да си припомня подробности за случая.

По думите ѝ тя е била изритана в началото на третия час, когато е помолила да отиде до тоалетна. Там била причакана от непознато за нея момче, то я блъснало, тя паднала на земята, ударила си главата, след което момчето я е ритнало много силно в корема.

Забавила се 10-ина минути, а след като се върнала, не е съобщила за инцидент. Споделила за него на класния си ръководител едва час по-късно.

„Този интервал от 10 минути е проследен на записите и в коридора, където има видеонаблюдение, детето няма съприкосновение с никого”, добави обаче Мая Ангелова.

Полицията продължава проверката по случая. Предстоят още разпити в училището. Разследващите не изключват факта, че инцидентът е станал извън обсега на камерите. Не е ясно защо обаче охранителят не е видял нищо, макар и да твърди, че си е бил на мястото. Така че развръзката по този случай предстои.