Полиция се наложи да охлажда страстите по време на Общото събрание на Националното сдружение на кметствата в България, предаде БГНЕС. До голям скандал се стигна, след като повече от 30 поканени кметове разбраха, че могат само да слушат, без да вземат никакво отношение и без да бъдат приети за членове.

„Съгласно устава можеш да каниш гости да участват в заседанието, но не могат да вземат решения и да гласуват“, подчерта председателят на Управителния съвет на сдружението Делчо Митев (най-дълго управлявалият кмет у нас-б.р.). Той заяви, че ги поканил, защото искали да видят, да чуят по кои задачи и какво се работи.

Снимка: БГНЕС

„От началото разбира се, че сме гости, но след като сме заявили, платили сме си таксата, регистрирали сме се, ние вече ставаме потенциални членове. Точно както пише в устава, така трябва да се направи. А той гласи, че след заявлението до управителния съвет се предлага на общото събрание и се гласува“, каза на свой ред кметът на Калофер Румен Стоянов.

Снимка: БГНЕС

Идването на омбудсмана Мая Манолова намали напрежението, но бившето парламентарно острие на БСП заяви, че не може да бъде арбитър в спора.