Полицаят ми направи услуга. Това каза певицата Белослава пред продуцентът на „Преди обед“ Георги Тошев.

„Когато в нощта на рождения ми ден един полицай ме спря, този човек ми направи услуга. Той ме спря и така аз научих колко грешки съм направила с цялото това бързане“, призна тя.

Белослава даде първото си телевизионно интервю пред bTV, след като беше осъдена на четири месеца условно с три години изпитателен срок за това, че през лятото на 2023 г. беше хваната да шофира след употреба на алкохол.

„Трябваше да мине време. Така да се изтупам и да кажа: „Боже, тази грешка много ми помогна“. Наистина – видях света по друг начин“, категорична е тя от дистанцията на времето.

Тя споделя още, че не е срещнала лошо отношение. „Лошото беше дълбоко в мен. Направих грешка, от която пак казвам, че научих много“, признава Белослава пред Георги Тошев.

Припомняме, че в нощта на 10 срещу 11 юли 2023 г. Белослава е празнувала своя рожден ден с приятели. Малко след 3 часа през нощта беше задържана в столичния квартал „Княжево“ заради шофиране в нетрезво състояние.

Тя е била с личния си автомобил, когато е спряна за проверка от униформените. На място полицаите са ѝ направили проба с дрегер, която е отчела над 1,2 промила алкохол в кръвта. Певицата тогава отказа да даде кръвна проба и затова беше задържана за срок до 24 часа.

По случая беше образувано бързо производство, а в късния следобед на 11 юли материалите бяха докладвани в Софийската районна прокуратура.

Така тя се сдоби с условна присъда и плати глоба в размер на 150 лева.

Книжката и беше отнета за шест месеца.

Цялото интервю с нея зрителите на bTV могат да гледат в сряда в предаването „Преди обед“.