Съдът в Стара Загора определи постоянна мярка „задържане под стража“ за четиримата биячи от Раднево.

23-годишният Динко Асенов, 39-годишният Калчо Иванов, 22-годшният Антон Иванов и 19-годишният Стефан Иванов са привлечени като обвиняеми за опит за убийство по хулигански подбуди.

В съдебната зала защитата поиска по-леки мерки за четиримата мъже.

Според съдията обаче събраните до този момент данни по делото показват, че извършеното от четиримата обвиняеми е достатъчно сериозно и по-лека мярка за неотклонение не би била удачна.

Прокуратурата е установила, че на 2 май в Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между Стефан и пострадалият Г.Н., на 28 г.

Стефан се оплакал на баща си Калчо и заедно с братовчедите си Антон и Динко решили да се саморазправят. Четиримата започнали да търсят Г.Н. и неговите приятели, открили ги и ги преследвали с автомобил до центъра на града, близо до фитнес зала.

Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила и с бухалки, пръти и други предмети се нахвърлили върху Г.Н., 27-годишния Ж.Ж., и 28-годишния Ц.К.

На Г.Н. е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Ж.Ж. е бил прободен с нож в гърба, а Ц.К. е с наранявания по главата.

Според адвоката на обвиняемите групата на пострадалите първа е нападнала Стефан, който получил рани по ръцете, бил блъскан и ритан.Той отишъл в ромската махала и се върнал с подкрепление пред фитнес залата, където станало второто сбиване. Според защитата обаче и то било провокирано от тримата младежи и техни приятели.

Не се оправдаха очакванията пред съдебната палата в Стара Загора да дойдат агитки. Въпреки това обаче там имаше два камиона на жандармерията.

Засиленото полицейско присъствие остава и в Раднево, където също има полицейски подкрепления и две водни оръжия. При протестите предната вечер там бяха ранени десетима полицаи и шестима протестиращи. Срещу двама младежи, които са хвърляли камъни по униформените, са започнали бързи производства.

От полицията уверяват, че са взети всички мерки всички мерки, за да се гарантира спокойствието на гражданите.  

Изключва се и версията за етнически конфликт, заяви източни на bTV от полицията. Работи се по информацията, че двете групи са се познавали и дори са спортували заедно.

  • Битите в Раднево: Сурай се чувства безнаказан
  • Протестиращите в Раднево си избраха инициативен комитет
  • Изписаха младежите, пребити в Раднево
  • Раднево: Протестът продължава
  • Пореден арест на протеста в Раднево
  • 14 души задържаните от началото на протестите в Раднево
  • Без сблъсъци приключи третият ден на протести в Раднево
  • Политически и криминални сюжети прозират зад боя в Раднево
  • Раднево след сблъсъците: Ранени, обвинени и нови протести
  • Сблъсъци окървавиха протеста в Раднево (СНИМКИ И ВИДЕО)