Почти възстановен, но отново на работа
Николай Шишков, служителят на „Автомагистрали“, който оцеля при тежката катастрофа на „Хемус“ по Великден, се върна на работа. Той обаче не вижда промяна в поведението на водачите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Николай Шишков
Снимка: bTV

Служителят на „Автомагистрали“, който оцеля като по чудо при тежката катастрофа на „Хемус“, отново е на работа.

„Започвам отново. И стискам зъби...“, закани се Николай Шишков от болничното легло преди осем месеца.

Дни преди това, на Великден, той и негов колега, с когото поддържат магистралата, се притичват на помощ на шофьор, пострадал при катастрофа. Слагат конуси. След секунди с бясна скорост ги помита друг водач. В аварийната лента.

Николай Шишков
Снимка: bTV

„Периферно със зрението си виждам, че идва кола. Само му казах: „Ванка, бягай!“ И нищо повече не помня“, разказа тогава Шишков.

Вдовицата от тежката катастрофа на АМ „Хемус“: Доживотен затвор е малко за шофьора убиецВладимир Найденов, който връхлетя с колата си в аварийната лента върху служители на „Автомагистрали“, спрели, за да помогнат при друг инцидент, е привлечен като обвиняем за причиняване по непредпазливост на смъртта на двама мъже

Иван умира. Загива и Йото Ахчийски – шофьорът от първата катастрофа.

Иван
Снимка: bTV

Днес Николай все още се възстановява, но вече ходи. И се е върнал на работа. Отново на магистрала „Хемус“.

„Живея втори живот – казва той. – Самата воля, самото желание за живот, може би това ми помогна на 90% да съм това, което съм в момента. Не съм падал духом и две минути. Постоянно съм бил с тази мисъл – че трябва са стана, да тръгна, да хвърля патерици и всичко да бъде, както беше“.

Николай Шишков
Снимка: bTV

Мъжът обаче не вижда промяна в поведението на шофьорите.

„Повече трябва да се мисли, да се внимава. Като видят мокър път, да се съобразяват със скоростта. Самочувствието на някои хора е в повече... Трябва да се вземат мерки. Ние се избиваме без война“, казва Шишков.

Вдовиците на загиналите при катастрофа на АМ „Хемус” все още чакат правосъдиеПрез следващия месец жените ще организират протести срещу войната по пътищата в няколко български града

Виновникът за катастрофата на Великден все още не е наказан. А Николай избягва да се връща на мястото, но твърди, че не изпитва страх.

Николай Шишков
Снимка: bTV

Новата година ще посрещне на работа.

„Излизам, гледам възможно да си спазвам правилата. Не мисля за инцидента, дали ще ми се случи, или не“, казва той.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре