Най-високата температура днес беше измерена в Сандански - почти 39 градуса.

Предупреждение за опасно горещо време е в сила утре в 12 области от Централна и Източна  България.

Код  жълто за интензивни валежи, гръмотевични бури и опасност от градушки  в западните райони от страната.

 Още в сутрешните часове над западната половина на страната ще се развива купеста, по-късно и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места там ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат.

Над източната половина на страната вятърът ще остане от изток-югоизток и там времето ще бъде предимно слънчево и все още горещо. Максималните температури  ще са в широк интервал -  от 26-27° в Западна до 36-37° в Източна България.

Явленията в крайните западни райони на страната ще продължат и през нощта срещу събота. В събота над западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици и силен вятър. Очакват се и градушки. Дневните температури чувствително ще се понижат и максималните ще бъдат между 22° и 27°. Над източната половина от страната вятърът ще остане от изток-югоизток, ще бъде предимно слънчево и все още горещо с максимални температури между 32° и 37°.

В неделя студеният въздух ще обхване и Източна България и там температурите чувствително ще се понижат. На много места в страната ще има краткотрайни валежи, в южните райони, придружени от гръмотевици. В понеделник ще бъде хладно и ветровито. Облачността над страната ще е променлива и все още на отделни места в източната половина и в планинските райони ще има превалявания. Във вторник облачността ще е променлива, почти без валежи. Вятърът ще отслабне и ще започне повишение на температурите.