Почернената вдовица на Йото Ахчийски, който беше ударен от автомобил с висока скорост в аварийната лента на АМ „Хемус”, се закани, че ще се бори шофьорът нарушител да понесе цялата тежест на закона.

Наталия Ахчийска разказа как автомобилът ги е връхлетял около 20 минути, след като тя и съпругът й се преобръщат на магистралата със собствения им автомобил. „Когато погледнах към магистралата видях една точка, която за секунди стана голяма кола. Тя летеше по магистралата и ни връхлетя”, разказа тя.

По думите й шофьорът Владимир, който ги е ударил в аварийната лента, поне 15 минути не е напуснал автомобила си, а след като излязъл се криел около колата си.

„Първата ми мисъл беше да няма дете в колата му. Видях, че мъжът ми диша и потърсих хора, които да помогнат на всички, дори и на Владимир”, допълни Наталия Ахчийска.

„Това е човек без морал, без мозък”, каза още тя.

„Ще се боря ти да понесеш цялата тежест на този закон. Това ще ме крепи. Теб държавата, закона и хората да те накажат, Владимир. Не знам имаш ли семейство, близки, но само теб ще накажа – ти си виновен, защото не мислиш”, закани са Ахчийска.