Стотици хиляди българи тръгват на път от днес. Четирите почивни дни за Великденските празници отново ще са причина за големи задръствания по пътищата.

Тази сутрин движението на „Кулата” е спокойно, но вече се усеща, че трафикът започва да става по-интензивен. Оттам се очаква да минат хиляди автомобили в посока Гърция.

Повече полицейски патрули ще бъдат разположени на главен път Е-79. Пътните полицаи ще подпомагат и регулират движението и ще засилят контролa на грубите нарушители, oбясни пред bTV началникът на КАТ – Благоевград старши инспектор Данаил Стоицов. 

Ще засилим контрола и с мобилните камери за скорост, увери той.

В тъмната част на денонощието служителите на КАТ ще проверяват шофьорите за алкохол и наркотични вещества, ще следят и за неправоспособни водачи зад волана.

Началникът на КАТ – Благоевград призна, че напоследък полицаите по-често установяват употреба на наркотични вещества при шофьорите, отколкото употреба на алкохол.

След 16 ч. ще бъде ограничено и движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, които ще бъдат спирани, за да изчакват на място до 20 ч.