Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд - със слаб западен вятър. Топло за сезона време с максимални температури между 19° и 24°, в София – около 21°. И по Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, от запад-северозапад.  Максимални температури – от  19° до 21°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата – до умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще около 15°, на 2000 метра – около 8°.

 

В петък ще бъде предимно слънчево, но ветровито – ще се усили вятърът от запад-северозапад.  Максималните температури ще са между 20° и 25°. През почивните дни вятърът ще отслабне, ще остане предимно от северозапад. В събота над Източна България и планините ще има повече облачност, възможни са и изолирани слаби превалявания. Дневните температури ще се понижат, по-съществено в Източна България.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. По-съществено затопляне се очаква в планините, а на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има условия за сутрешни мъгли.