Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна ниска облачност, преди обяд и мъгла, ще има над източните райони. В сутрешните часове на места и в котловините ще има намалена видимост. Почти тихо с максимални температури между 16° и 21°, по-ниски в източните райони.

 В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата -  силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В сряда ще  остане  топло за сезона. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили. Ниската облачност в низините и по Черноморието ще се разкъса и намалее, мъглата ще се разсее, но по-късно през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността. Привечер и през нощта срещу  четвъртък,  вятърът ще се ориентира  от запад-северозапад и ще се усили. От запад на изток ще превали дъжд, който в нощните часове на места в Предбалкана и по високите полета на Западна България ще премине в сняг, но бързо ще спре. В четвъртък до обяд в източните райони все още ще превалява, докато в Западна България ще бъде слънчево. До края на деня вятърът ще отслабне, а облачността  над Източна България  ще се разкъса. Дневните температури слабо ще се понижат. В петък и събота ще бъде предимно слънчево и все по-топло.