Днес ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 15° и 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен, по билата - временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

 

През нощта над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна над Северна България. Ще бъде почти тихо с минимални температури между 1° и 6°.

Утре ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, на морския бряг -  между 13° и 18°, в София - около 18°.

 

В понеделник облачността над страната ще се увеличава. В Източна България все още ще духа умерен югозападен вятър и температурите в повечето райони там ще са около и над 20°. Към обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу вторник ще обхванат по-голямата част от страната.

Във вторник на повече места и повече като количество ще са валежите в източната половина от страната, в отделни райони и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури ще се понижат.

През следващите дни ще има променлива облачност, по-често значителна, на места с краткотрайни превалявания. Температурите ще се понижат още малко и ще бъдат близки до обичайните.