Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°.

 По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, краткотрайни превалявания и  гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 25-27°. Температурата на морската вода е от 19° до 22°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра  ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

През следващите дни затоплянето ще продължи и в края на седмицата максималните температури в цялата страна ще са около и над 30°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но през повечето дни вероятността за валежи е малка. В четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и пригърми.