Днес над страната ще има променлива облачност, в следобедните часове - често значителна, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10°.

 

 По  Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури – от 8° до 10°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

 

  В планините облачността ще е променлива, често значителна, но ще се задържи без съществени валежи. Ще духа силен, по билата временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

  През нощта вятърът от северозапад отново ще се усили, на отделни места са възможни и съвсем слаби превалявания. В сряда сутринта все още ще е ветровито и предимно облачно, но вероятността за валежи е малка. По-късно през деня вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и ще намалее. Температурите ще са с 3° - 4° градуса по-високи.

 В четвъртък ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. Вятърът ще отслабне още, на места и ще стихне. В петък и събота ще е почти тихо и на места в равнинните части от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност и температурите в тези райони ще се задържат по-ниски. В останалите райони, както и в планините, ще бъде предимно слънчево и по-топло от обичайното за периода.