По-лесно ли се влиза в детска градина с баба депутат
Мария Савкова разговаря с бабата на две от децата, чиито имена и ЕГН-та фигурират в есемесите. Става въпрос за Бойка Маринска, депутат от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    9
Есемеси за детска градина
Снимка: bTV

Влизат ли деца по втория начин в столичните детски градини? През изминалата седмица уволнената директорка на детската градина в кв. „Горна баня“ показа есемеси, чрез които, по думите ѝ, е оказван натиск върху нея от чиновници.

Мария Савкова разговаря с бабата на две от децата, чиито имена и ЕГН-та фигурират в есемесите. Става въпрос за Бойка Маринска, депутат от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание и член на парламентарната комисия по образование. По това време партията ѝ – Движение България на гражданите, е част от управляващата коалиция.

Бойка Маринска

Децата са преместени от 24-та детска градина в „Красна поляна“ в 164-та в „Горна баня“. Маринска отклони среща с екипа ни, но по телефона отрече да е използвала служебното си положение.

„Аз също се чудя какъв е този есемес при положение, че не се е налагало някой да се обажда или да праща есемес. Те си бяха в системата“, обясни тя. Според нея, за да бъдат преместени децата в новата градина, „вероятно е имало места“.

Есемеси за детска градина
Снимка: bTV

По думите ѝ „идея си няма“ как имена и ЕГН-та на внучетата ѝ са се оказали изпратени от експерт на общината към директорката.

Приети ли са децата от есемесите в детската градина в „Горна баня“? Лично отмъщение или схема за достъп през задния вход? Нови разкрития по случая гледайте в „bTV Репортерите“ тази вечер след централната емисия новини.

  • 0
    9
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре