Днес с до умерен вятър от северозапад, ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат, оставайки високи, максималните ще са между 31 и 36 градуса. Ще има и слънчеви часове, повече над Югоизточна България, но през деня  ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени  с гръмотевици, по-интензивни в планинските райони.

Над Черноморието до обяд ще бъде предимно слънчево, но след пладне облачността ще се увеличи и до вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 27-30 градуса, температурата на морската вода е 25-28 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, а на 2000 метра – около 19.

Снимка: btvnovinite.bg

В събота вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони. На отделни места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат още малко и максималните ще са между 28-33 градуса. През следващите дни ще бъде слънчево. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишават бавно. Вятърът ще се задържи от изток - слаб, по морския бряг - до умерен.