Пловдивският автобус, карал с почти 100 км/ч, неведнъж е превишавал ограниченията
Самоличността на нарушителя е ясна – той е издирен по номера на превозното средство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    0
2111468785.jpg

Автобусът на градския транспорт в Пловдив, който кара с почти 100 км/ч, неведнъж е превишавал позволената скорост, научи bTV. Видеоклипът разбуни духовете в социалните мрежи.

Наш зрител публикува видеото в рубриката „Аз, репортерът”, на което се вижда, че автобус номер 6, движещ се по бул. „Кукленско шосе”, лети със скорост около 100 км/ч. Автобусът е забелязан от шофьор на 3 октомври късно през нощта.

Снимаха пловдивски автобус със 100 км/ч в градаВидеоклипът с нарушението, публикуван в „Ютюб”, е озаглавен „Най-бързият градски транспорт в света”

В центъра за управление на градския транспорт не само потвърждават нарушението. Оказва се, че същият автобус е карал с драстично превишена скорост на още пет места в града.

На надлез „Родопи” автобусът препуска с 85 км/ч, но рекордът е поставен на „Кукленско шосе” – 89 км/ч.

2111468784.jpg

Самоличността на нарушителя е ясна – той е издирен по номера на превозното средство. От транспортната фирма се заканиха да го санкционират, а полицията е категорична, че ще му вземе книжката.

„След приключване на проверката, която колегите извършват, ще бъде наложена най-тежката санкция на водача, която предвижда закона. В подобни случаи се предвижда наказание „лишаване от правоуправление на водача”, поясни старши комисар Атанас Илков от ОДМВР Пловдив.

Колегите на шофьора останаха изненадани от нарушението.

2111468786.jpg

Разпечатката от джипиес системата и видеоклипът обаче може да се окажат недостатъчни като доказателства в съда.

„Почти всеки акт за превишена скорост се обжалва и когато нещата не са доказани по надлежния ред, най-често актът пада”, пояснява Борислав Кръстев, директор на „Организация и контрол на транспорта” в Пловдив.

За щастие по време на нарушението в автобуса не е имало пътници.

  • 4
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре