Пожар край село Марикостиново вдигна на крак целия наличен състав на пожарната в района. Запалени са два цеха на гръцки наематели – за кашони и за алуминиева дограма. Няма опасно замърсяване на въздуха в района.

От продукцията в двата склада не е останало нищо. Огънят пламнал пред очите на служителите в края на работния ден. Те се обадили за помощ и успели да избягат.

Пристигат две пожарни, но се налага да бъдат извикани още.

"Към момента на мястото са съсредоточени 7 пожарни автомобила и 35 служители на Петрич, Сандански и Благоевград. Обстановката беше изключително сложна, тъй като от вятъра огънят беше обхванал цялото производствено помещение, където се правят кутиите”, обясни за bTV началникът на пожарната в Благоевград Георги Пармаков.

Огнеборците ще останат на мястото през цялата нощ.

Снимка: Ирина Жерева

Гръцките наематели наблюдаваха как всичко изгаря, но отказаха да говорят. Община Петрич достави кисело мляко, заради тежките условия, при които се работи.

Нанесените щети вероятно са за милиони.

През цялото време е извършвано замерване на атмосферния въздух за опасни вещества като серен диоксид и сероводород, но такива не са констатирани, допълни Георги Пармаков.

Снимка: Ирина Жерева