Апелативният съд реши, че таксиметровият шофьор Михаил Куртев, който помете автобусна спирка на Цариградско шосе, трябва да остане окончателно в ареста.

На 10 юли вечерта пияният Куртев се вряза с автомобила си в спирка на градския транспорт. При инцидента бяха ранени 12 души. 25-годишната Станислава Асенова почина в Окръжна болница. Остава критично състоянието на 6-годишната Елена, която се бори за живота си.

Таксиметровият шофьор Михаил Куртев се е движил с превишена скорост и с 1.89 промила алкохол в кръвта. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 5 до 15 години затвор.

Открити са и следи от експериментално психотропно вещество, но не наркотик. Най-вероятно следите са били от лекарство, което Куртев е вземал за лечение. Заболяването му, обаче не стана ясно. Пред съда той повтори, че съжалява и че е потресен и поиска по-лека мярка. Адвокатката му пък заяви, че преди фаталния сблъсък клиентът й е бил засечен от друга кола.

Съдът, обаче не взе казаното предвид, тъй като няма такива данни. Освен че е седнал зад волана пиян, Куртев е и системен нарушител на пътя – има 24 провинения. Сред тях и употреба на алкохол през 1998 г., когато е бил заловен с два промила и не е понесъл наказателна отговорност.