Председателят на ДАНС Владимир Писанчев се е срещнал днес с главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България Мустафа Хаджи, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. На срещата са присъствали и Ведат С.Ахмед, вр.и.д. председател на Висшия мюсюлмански съвет и заместник-главен мюфтия и Ахмед Ахмедов, главен секретар.

Не бива да допускаме разделение на обществото на религиозен и етнически принцип и по социален статус, противопоставянето не решава проблемите, е заявил председателят на ДАНС по време на срещата, състояла се в Главното мюфтийство.

"В този аспект ние нямаме противоречия и сме убедени, че не трябва да допускаме противопоставяне. Осъждаме варварския акт, сполетял френския народ и смятаме, че не това е начинът, по който трябва да се подходи", е посочил Мустафа Хаджи. По думите му страната ни все още може да се гордее с факта, че не е допуснала присъединяване на български граждани на страната на т. нар. "Ислямска държава", което обаче трябва да служи не за успокоение, а като мотивация да бъдат взети всички необходими мерки за бъдеща превенция.

"В България ние имаме чудесен модел на толерантност и мирно съжителство. Той е нашето богатство. Наша е отговорността да съхраним този модел", е казал Владимир Писанчев.