Среднощен екшън със стрелба се разигра във Велинград. Пияни нападнаха полицейски патрул с моторна резачка. Като по чудо пострадали няма.

Компанията се събрала да празнува раждането на дете. Цялата махала отишла на гости, за да се почерпи. Таткото Петър и дядото Недко започнали да черпят още снощи за раждането на малкия Мирослав.

Купонът бил доста шумен, с песни и викове и продължил до ранни зори. Нервите на съседите не издържали и един се обадил в полицията. На място отишъл полицейски патрул и екшънът започнал. 

Афектиран, бащата на бебето дърводелецът Недко включил моторната резачка и тръгнал към полицейските служители:

„Един от колегите отстъпил назад и стрелял във въздуха. Дошъл още един патрул, последвало боричкане и бащата бил неутрализиран. Другите двама, сина му и приятелят на неговия син, започват да помагат. Последвало спречкване и за минута-две всички били арестувани”, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

И тримата участници в нощния екшън са задържани за 24 часа. Те ще бъдат съдени за хулиганство и нападение срещу униформени. От полицията в Пазарджик заявиха, че посегателствата с полицаи стават все повече.

По закон наказанието е до 5 години затвор, образувано е наказателно производство.