В деня на встъпването в длъжност на петия български президент bTV за пореден път беше телевизията с най-висока степен на доверие. Всички предавания, посветени на смяната на властта на „Дондуков“ №2, регистрираха значително по-висок интерес в сравнение с останалите телевизии.

Средният аудиторен дял на специалното студио „Петият президент“, обедната и централна емисии новини и предаването „120 минути“ е над 33% спрямо 19,2% за Нова (ГАРБ, All 4+). Разликата между двете телевизии е 1,7 пъти.

В слота от 10:00 до 13:13 ч. специалното студио „Петият президент“ с водещ Жени Марчева е проследено от средно 31,9% от зрителите.

На второ място по гледаемост е БНТ 1, която е привлякла 21% от зрителите, а на трето – програмата на „Нова телевизия”, избрана от 17,3% от аудиторията.

Пикът по време на експертните коментари и живи включвания на репортерите на bTV от различни точки в София е в 12:08 ч., когато телевизията е била предпочетена от над 830 хил. зрители.

Снимка: bTV

Още по-изразителни са резултатите на bTV Новините. Обедната емисия в неделя е достигнала до 33,9% от зрителите спрямо новините на Нова и БНТ 1, които са с почти изравнен резултат – съответно 15,7% и 15,6%.

Централните новинарски емисии на bTV на 21 и 22 януари също отчитат голям зрителски интерес. Съботната емисия от 19:00 ч. е проследена от близо 1 250 000 зрители (47,8% от аудиторията), а неделната – от над 1 100 000 зрители (41,1%).

Предаването „120 минути“ с водещ Светослав Иванов привлича над 32% от хората пред малкия екран. За сравнение предаването „Комбина“ по „Нова” достига до по-малко от 20% от аудиторията (ГАРБ, TG All 4+).

В деня на смяната на властта на „Дондуков“ 2 повече от 40 телевизионни професионалисти и 15 камери в различни точки на София предаваха на живо в HD картина официалната церемония по встъпването в длъжност на петия президент. Политици, авторитетни анализатори, пиар експерти и военни летци, работили рамо до рамо с Румен Радев, осигуриха отличителното за bTV присъствие на всички гледни точки и заслужиха вниманието на зрителите с любопитни коментари и анализи. Живите включвания на репортерите на bTV Габриела Наплатанова, Рада Домусчиева, Десислава Ризова, Теодора Енчева и др. за пореден път дадоха на зрителите силата да бъдат информирани.