Петър Курумбашев предупреди Корнелия Нинова, че трябва да внимава с Бойко Борисов, тъй като в българската политика има само двама народни артисти – „единият е Стефан Данаилов, другият е Бойко Борисов”. Това каза евродепутатът в предаването „120 минути” в коментар на делото „Борисов – Нинова”.

Той говори и за европредседателството, с което България ще влезе във фокуса на Европа.

"Европа ще бъде тук, а не там. Надявам се ние по-добре да си подредим къщата, тъй като плочките пред НДК трябва да се оправят и без да има председателство и на четвърто – можем да поставим във фокуса важни въпроси за България без да прекаляваме, защото усещам, че има една превъзбуда в момента", каза Петър Курумбашев.

В отговор на въпрос на зрител той съобщи, че заплатата на един евродепутат е 6600 евро.

Според него положителните ефекти от приемането на еврото са два – първият е, че лихвите по кредитите би трябвало да паднат с поне 1% и част от нашите банки отиват под надзора на Европейската централна банка, което също е полезно.

Очевидно истерията с биткойна набира скорост, каза той. Една валута, която си променя 6 пъти стойността, очевидно е предмет на спекулативно търсене.

Реакция е на това, че системата е децентрализирана и не е контролирана от нито една банка и правителство, и показва недоверие към съществуващите сега валути, допълни евродепутатът.

По думите му трудно е това квазиплатежно средство да се наложи.