Пазарджик не се отказва от малките лъвчета Терез и Масуд
Ветеринарният лекар на зоопарка признава, че няма опит в отглеждането на лъвчета и ще търси помощ от „Четири лапи”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    4
Тереза и Масуд

Пазарджик няма да се откаже от малките лъвчета Терез и Масуд, обяви днес кметът на града Тодор Попов.

Общинарите в Разград решиха да пратят лъвчетата в ПазарджикОт 5 месеца Терез и Масуд са в София, след като бяха спасени от зоокъта в Разград

Кметът обяви, че поема риск с отглеждането на двете лъвчета, които не са в добро здраве, но смята, че могат да се справят. Готов е да наеме специалист, който да се грижи за животните.

Служителите в зоопарка са изпразнили клетка на маймуни, тя е отоплена и в готовност да приюти двете лъвчета. До месец и половина трябва да е готово и новото местообитание на Терез и Масуд, което в момента се изгражда и се намира непосредствено до клетките на двата тигъра.

Откритата площ, където ще бъдат настанени малките лъвчета, е над 1100 кв. м, а работници усилено изграждат и вътрешните помещения.

Ветеринарният лекар на зоопарка Паун Лазаров призна, че няма опит в отглеждането на  лъвчета. Затова подават ръка на фондация „Четири лапи” и чакат помощ от тях.

Лъвчетата Масуд и Терез отиват в спасителен център в ХоландияВчера общинският съвет в Разград одобри предложението на кмета на града двете малки лъвчета да бъдат дарени на зоопарка в Пазарджик

Министърът на околната среда Нено Димов назначи проверка на условията в зоопарка и предупреди, че при липса на добри условия и грижи лъвчетата ще бъдат конфискувани.

Екоинспекторите в Пазарджик са констатирали, че в зоопарка има всички условия за нормалното отглеждане на животните.

Неправителствени организации излизат утре отново на протест срещу отказа на Пазарджик да пусне лъвчетата да отидат в спасителен център в Холандия.

Административни пречки не позволяват лъвчетата Терез и Масуд да заминат за ХоландияОчаква се общинският съвет в Разград да гласува отново предложението на кмета лъвчетата да заминат за зоопарка в Пазарджик

От 5 месеца Терез и Масуд са в София, след като бяха спасени от зоокъта в Разград. Преди 3 месеца кметът на града Валентин Василев сключи споразумение с международната организация „Четири лапи”, която да помогне за намирането на нов дом на общо пет лъва, защото в Разград нямат условия за тях. Малко по-късно обаче кметът на Пазарджик поиска малките да отидат в градския зоопарк.

  • 0
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре