Пътят Русе – Бяла ще бъде рехабилитиран поетапно
Той трябва да е алтернатива на бъдещата автомагистрала Русе – Бяла – Велико Търново, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    1
Път Русе-Бяла - зима
Пътят Русе – Бяла е известен сред местните като „път-убиец“ заради честите катастрофи Снимка: БГНЕС

Пътят Русе – Бяла ще бъде рехабилитиран поетапно, за да е добра алтернатива на бъдещата автомaгистрала Русе – Бяла – Велико Търново. Това каза в крайдунавския град министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

До две седмици ще приключат напълно ремонтните дейности в участъка от кръговото на Бяла в посока Русе, в района на т. нар. Беленски баир. Ще бъде положена и маркировка.

Догодина ще бъдат рехабилитирани поне още 15 километра от трасето, посочи Нанков.

Кръговото кръстовище край Бяла, където инцидентите не са рядкост, ще бъде обезопасено, а общината ще изгради ново осветление.

Пътят Русе – Бяла е наричан от местните „път-убиец“ заради честите катастрофи с ранени и жертви.

Министърът информира, че между 28 ноември и 1 декември тази година ще се състои общественото обсъждане на доклада за Оценката на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за автомагистралата Русе – Бяла – Велико Търново. След това той трябва да се произнесе с одобряване на един от трите варианта на пътя, който е с приблизителна дължина 133 километра.

Нанков каза още, че догодина ще бъде дадено началото и на големия воден проект в община Русе на стойност над 83 млн. лева, включващ подобряване на водоснабдяването и изграждане на канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“.

Използвани са материали на БТА
  • 2
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре