Пътят между Мездра и Враца – първокласни дупки на първокласно шосе
Десетки автомобили аварират на международния път заради огромните кратери в асфалта
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Дупки на пътя Мездра – Враца
Снимка: btvnovinite.bg

Десетки автомобили аварират на международния път Е-79 между Мездра и Враца заради огромните кратери в асфалта. Първокласни дупки на първокласно шосе, по което не можеш да минеш без винетка, но можеш да останеш без автомобил.

Поредният случай на масово аварирали автомобили между Мездра и Враца е бил в неделя.

Дупки на пътя Мездра – Враца
Снимка: btvnovinite.bg

„В посока към Мездра от Враца имаше дори един тир, който беше аварирал, и това е абсолютно всеки ден. Покрай гумите можеш да строшиш шарнир и какво ли още не“, казва Хрисимир Данчев, очевидец на инцидента.

Рушащ се мост застрашава пътуващите по международния път Е-79Вчера по обяд в настилката се е отворил поредният огромен кратер. Той е с дължина 1,5 м и широчина почти 1,20 м, арматурата е оголена и през него се вижда... реката

Счупени тасове и разкъсани гуми са честа гледка по пътя заради дупките.

Кратерите се отворили преди седмица. Веднъж вече са били кърпени тази зима.

Дупки на пътя Мездра – Враца
Снимка: btvnovinite.bg

„Карате си с разрешената скорост и изведнъж пред вас се оказват тези кратери. Просто няма как за пет метра да спрете. Ако има кола в другото платно, не може да ги заобиколите, трябва да скочите в тях – казва Хрисимир. – Аз не знам, може би трябва да стане инцидент с тежко ранени, за да направят нещо там“.

„Плащаме си винетки редовно, но защо ги плащаме, не знаем“, казва Сашко Портаров, отзовал се да помогне на приятел със спукана гума.

Дупки на пътя Мездра – Враца
Снимка: btvnovinite.bg

След последната масова порция пострадали коли от пътноподдържащата фирма започнаха да засипват дупките със стар изрязан асфалт, за да спасят положението поне за през нощта.

Дупки на пътя Мездра – Враца
Снимка: btvnovinite.bg

„Слаб е материалът отдолу и затова така се получава. А и водата прави цялата работа“, обясни представител на фирмата. Той обаче не може да каже дали ще има цялостно преасфалтиране на отсечката.

Дупките ще бъдат закърпени със студена смес, но и това е временно решение. Кога ще има истински ремонт на пътя, засега не е ясно.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре