Парализираният Мъфин си търси стопани
Малкото куче е спасявано два пъти от добри хора
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    1
парализирано куче

Спасен от общински служители парализиран пекинез избяга от приюта в Ботевград, където са се грижили за него. Забелязан в безпомощно състояние, 2-годишният Мъфин е спасен за втори път – този път от 16-годишно момиче.

Запознайте се Мъфин. Историята му започва в Ботевград. 2-годишен пекинез е захвърлен от момче с велосипед. Жена от Ботевград вижда случката и сигнализира на отговорната институция – дирекция „Обществен ред и сигурност” към Община Ботевград. Кучето е в безпомощно състояние. Общинските служители се заемат с него.

Парализиран пекинез - Мъфин

„Направихме каквото трябва, свързахме се с ветеринар. Хранихме го. Давахме му обезболяващи. Но с оглед на това, че кучето беше инвалидизирано от кръста надолу, нямаше къде да го оставим. Нямаше къде да го приберем, и затова го оставихме в така наречения общински капан – мястото, където оставяме безстопанствени животни, докато намерим трайно решение за тях”, заяви Анелия Виткова, главен експерт в „Сигурност и обществен ред” към Община Ботевград.

Парализиран пекинез - Мъфин

След няколко дни престой в общинския приют обаче, Мъфин изчезва. Въпреки че е трудноподвижен, общинските служители твърдят, че той е избягал.

След като незнайно как парализираното куче е избягало през малките дупки на оградата, 16-годишната Ивлин го намира отново в безпомощно състояние, близо до дома й.

Тя веднага води Мъфин на ветеринар. Казват й, че е той със счупен гръбначен стълб и се нуждае от операция, която струва 500 лева. Семейството на Ивлин не се колебае и плаща разходите.

парализирано куче

След операцията, кучето се движи с помощна количка.

парализирано куче

Така след второто спасяване от случайни хора, Мъфин попада в приют „Фермата” в близост до София, където е вече един месец.  

„Мъфин е добър, той е нежен, любознателен, пълен с живот. Интересува се главно от храна и галене”, каза Стела Райчева от Animal Rescue София.

Хората недоумяват как общинските служители са изпуснали едно парализирано куче да избяга.

Парализиран пекинез - Мъфин

Сега Мъфин се нужда от грижи и обич.

„Кученцето се нуждае от интензивна физиотерапия, има нужда от доброволци, които да го разхождат, да му правят масажи, да го водят в нашия басейн… защото за един парализиран пациент това е много важно”, обясни д-р  Виктория Маринчева, ветеринарен лекар.

И най-важното – Мъфин си търси дом с любящи стопани.


  • 1
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре