Палежът в автокъщата на Тони Златков явно е бил предупреждение
Това коментира бизнесмен, който е бил заподозрян за палежа. По думите му Златев изнудва хората, а сега дължи пари на някого и „затова му се случва това нещо“
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Никифор Кондев
Снимка: bTV

Палежът на автокъщата на Тони Златков, чийто син Адриан беше отвлечен, изглежда е бил предупреждение. Златков явно сега е закъсал за пари и прави измами. Това каза пред bTV бизнесменът от Разлог Никифор Кондев. Той беше заподозрян за палежа.

Кондов и бащата на отвлечения Адриан са приятели от 20 години. Отношенията им се сриват обаче заради спор за вноски по лизингов договор за два багера, които Кондев купува от „Софавто“. Тони Златков твърди, че част от тях не са изплатени. Започват дела. Така, след като пламва автокъщата, един от основните заподозрени се оказва бизнесменът.

Никифор Кондев
Снимка: bTV

Нямам нищо общо нито с отвличането, нито с палежите“, заяви той пред bTV.

Кондев минава и през детектор на лъжата, след това е освободен. Разследването не е приключило.

Никифор Кондев
Снимка: bTV

„Те ме водят поръчител, но не са намерени извършителите“, обясни бизнесменът.

Кондев твърди, че е изплатил всичко, но вместо това му били отнети багерите, камион, както и колата на съпругата му – също купена от „Софавто“. В крайна сметка се споразумяват Златков да върне техниката, а в замяна – да получи апетитен имот край Разлог.

Никифор Кондев
Снимка: bTV

„Такава му е политиката на фирмата – да изнудва хората и да печели пари на чужд гръб – каза Кондев. – Явно сега е закъсал за пари и прави измами. Прецака ни. Излезе некоректен“.

След отвличането Кондев не е търсен от полицията.

Никифор Кондев
Снимка: bTV

„Жалко за детето. И мисля, че той много добре знае откъде се случват нещата, защото този палеж е бил като предупреждение. Мисля, че той дължи пари на някого и затова му се случва това нещо. В живота парите не са всичко. Важното е спокойствието. Да е жив, да си го върне, да не му направят беля, знаеш какво ставаше с другите“, добави още Кондев.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре