"Пайнер" популяризира попфолка с евросубсидия за близо 2 милиона лева
Дружеството е одобрено като бенефициент по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 102
  • 9
    29
Пайнер
Снимки, "Пайнер"

"Пайнер Медиa" ООД, собственик на телевизия „Планета”, е одобрена и ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за популяризиране на попфолк музиката не само у нас, но и на международните пазари.

Това показва информационната система за еврофондовете ИСУН.

Проектът е на стойност 3 197 324 лв. и е с начало 23 юли 2012 г. и край 23 април 2013 г. до момента обаче пари по него не са усвоявани.

1 630 498 лв. е финансирането на проекта от ЕС, а 287 735 е националното финансиране на проекта,"Пайнер медиa" ООД ще заплати 1 279 091 лв.

В описанието на проекта за популяризирането на музикалния жанр "Пайнер Медиa" ООД си поставя няколко цели. Да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерската си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия „Планета” се излъчва.

Телевизията цели още да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Обещава дори да доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика.

Милко Калайджиев
Милко Калайджиев, който е една от емблемите на "Пайнер", побърква фенове и критици с изпълнения като "Елате пиленца при батко".

Посочени са и няколко дейности:
-Създаване на екип за управление на проекта;
-Подготовка и провеждане на процедури за избор на външни фирми изпълнители на доставки и услуги;
-Поръчка и доставка на оборудването, тестване и въвеждане в експлоатация, провеждане на обучение на техническите специалисти;
-Поръчка и доставка на материалите за визуализация;
-Подбор и разкриване на нови работни места;
-Мониторинг и оценка на проекта;
-Изготвяне на одиторски доклад за изпълнение на дейностите по проекта.

Основател и собственик на „Пайнер” е Митко Димитров, който на предпоследните местни избори оглави листата на ГЕРБ в Димитровград, но после се отказа от политическа дейност.

Критиките на културния елит са на път да откажат собственика на компанията от европарите.

Ето коментара на Митко Димитров пред bTV:

- Някои ви обвиниха, че едва ли не силикон ще слагате с тези пари на фолк дивите ?

Димитров: Трябва да слагаме тонове силикон тогава, ако харчим толкова пари... Това са глупости, пълни глупости. Значи това са камери, обективи със висока резолюция, сървъри, видео пултове, осветление... Бяхме 6-ти в реда и нямахме шансове, но се отказаха някой, други фирми, които са участвали поради това, че не могат да си финансират програмата и дойде нашият ред. Просто извадихме късмет. Аз мисля че няма нищо странно и го заявявам като в същото време съм готов, ако с това мога да угодя на някого, за да му бъде по-добре и на цяла България да й е по-добре - готов съм да се откажа от този проект и от тези пари. Казвам ви го, защото чувствам тенденция в случая и сме дискриминирани - едва ли не ние в собствената си страна не трябва да сме равни с всички останали, а ние играем на тези проекти като равни.

  • 9
    29
Още по темата
102 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре